Palatetők javítása

A palatetők javítása és szigetelése néha több problémát jelent, mint a cseréptető, de szerencsére már több megoldást is találtunk ezekre. A palatetők javítása és szigetelése körül az a probléma merül fel általában, hogy nem egyformák a palafedések, illetve hogy nem teljesen ugyanabból az anyagból készülnek a palák, hiszen a régi azbesztet tartalmazó palák veszélyesek az egészségre nézve. Ezt a körülményt figyelembe véve kell tehát elvégezni a javítást. A palatetők javítása és szigetelése általában úgy történik, hogy a helyén marad a régi fedőanyag, és erre kerül az új. A régi fedőanyagra különféle mintázatú bitumenes lemez kerül, amely két anyag erősítése általában lángolvasztással történik. Ezzel már megadtuk a jó vízelvezetés és a hőszigetelés lehetőségét is.

A palatetők szigetelése is rendkívül fontos, a miért itt is ugyanaz, mint a cseréptetőknél. A hőszigetelés elsősorban azért fontos, hogy télen ne a kertet fűtsük, de a szellőztetést is fontos megoldani, ami a nyári melegben nem engedi a túlmelegedést, ezzel pedig a páralecsapódást, penészesedést stb.

A hőszigetelés, amely a vízszigetelést is elősegíti nagyon sokféle lehet a palatetőknél. Természetesen a két anyag már jó szigetelést nyújt, de ezt még külön szigetelő lemezekkel is meg lehet toldani. Másrészt a palatető azért is kedvelt, mert ki lehet alakítani rajta egy kis kertet, amely nagyon jó hő- és vízszigetelő, dizájnos és környezettudatos is, illetve ugyanígy a palatetőn könnyedén építhető napelem vagy vízgyűjtő is.

A palatető előnyeit érdemes kihasználni, ugyanakkor a palatetők javítása és szigetelése rendkívül fontos, hogy már időben megtörténjen.

Ingyenes árajánlatkérés