Kéményjavítás

Köztudott tény, hogy Magyarországon elég rossz állapotban vannak a kémények, amely annak is köszönhető, hogy régi építésűek a házak, és amíg nincs semmilyen probléma, addig az emberek nem is foglalkoznak a renoválással, felújítással vagy esetleg a korszerűsítéssel. A láthatatlan problémák is okozhatnak különféle baleseteket, amelyek elkerülhetőek, ha a kéményrenoválás időben megtörténik.

A kéményrenoválás egyébként azt jelenti, hogy a régi, falazott kéményt helyreállítjuk, ezzel pedig spórolásra adunk Önnek lehetőséget, és biztonságosabbá tesszük a házat, kedvezőbb életkörülményeket alakítunk ki. A kéménybéleléssel elérhető, hogy a régi kémény is olyan állapotba kerüljön, amellyel teljes biztonságot ad. De nézzük, hogy miért is fontos pontosan a kéményrenoválás kéménybéleléssel.

A régi kéményekben azért nincs bélés, mert a régebbi tüzelési technológiáknál az égéstermék rögtön kijutott a légbe, ma azonban a másfajta technológiáknak köszönhetően, mivel alacsonyabb hőmérsékleten működnek, kicsapódnak a kéményben, mert könnyebben kondenzálódnak. Ez egyébként óriási probléma, a bajt azonban még tetézi az, hogy az emberek nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy ez mit is jelent pontosan, vagy hogy milyen veszélyeket rejt magában. Ha ezt tudnák, akkor szinte biztos, hogy nem gondolkodnának a kéményrenoválás fontosságán.

Amikor megtörténik a kicsapódás, akkor az a savas hatású folyadék képes átnedvesíteni a kéményt, amely már talán egyértelműbb problémának számít, mint a kondenzáció. Ezzel együtt megnő az esélye annak, hogy az égéstermék visszajut a zárt térbe, ezzel pedig a szénmonoxid-mérgezés lehetőségét okozza – amely akár tragikus kimenetelű is lehet.

A kémény beázás és a szénmonoxid-mérgezés veszélyének elkerülése érdekében a kéményrenoválás ajánlott tehát.

Ingyenes árajánlatkérés